Galvaniz Saclar – GZR

CR‘nin çinko kaplanmasıyla galvanizli sac, kalay kaplanmasıyla teneke elde edilmektedir. CR’nin üretilmesinden veya galvanizleme prosedürünün gerçekleştirilmesinden sonra, talep doğrultusunda sacın kesilmesi gereklidir.

 

Galvanizli Sacın Özellikleri Uzun Ömürlüdür, Katlandığı zaman çinko kaplaması dökülmez, derin çekme ve sıvamaya karşı elverişlidir, kolay lehim tutar, çok basit boyanabilir, ateşe karşı dayanıklıdır, ekonomiktir, kolaydır ve birçok dış faktörlere dayanıklıdır.

Euro Kalite : DX51D+Z – DX52D+Z – DX53D+Z – DX54D+Z – DX56D+Z(1)(3) – DX57D+Z(3)

Erdemir Kalite : 1311 – 1312 – 1313 – 1314 – 1315 – 1317 – 1322 – 1325 – 1328 – 1332 – 1335

Standartları : EN 10346

Genişlik : 500 – 1250 mm

Et Kalınlığı : 0,30 -3,00 mm

Özellikler

Demir ve demir ürünlerine en fazla zarar veren etkenler arasında nem ve zemin bulunmaktadır. Neme ve ıslaklığa maruz kalan demir ve demir ürünlerinin ömrü kısalıyor ve birkaç sene içerisinde özellik ve direncini kaybediyor. Bu da demir ve demirden olan ürünlerin fonksiyonlarını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle saca giydirilen galvaniz vasıtası ile yani galvaniz sac vasıtası ile ürünlerin direncini arttırıyor ve işlevini eksiksiz yerine getirmesinde uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Galvaniz sacın bu kadar tercih edilmesinin nedenleri arasında çoğu özelliği bulunmaktadır. Galvaniz sac, korozyon direncinin bulunması nedeniyle doğasında bulunan metalin korozetif elementlere bariyer kurmaktadır. Kolay biçimlenebilme özelliği de kullanım alanlarını son derece fazla genişletmesine neden oluyor.  Özellik ekstra derin çekile bilirlik ve bükme istenen parçaların üretimi için en uygun bir malzeme görevi görüyor. Kusursuz yüzey görünümüne kavuşturması nedeniyle sık sık kullanılmaktadır.  

Kaynaklana bilirlik ise galvaniz sac yöntem özellikleri arasında, çoğu kaynak prosesi ile kaynaklanabilirler.  Boyana bilirlik özelliğiyse de galvaniz sac ürünler, ön prosedürleri doğru biçimde yapılırsa, basit bir biçimde boyanabilirler. Burada bahsedilen ön prosedürlere ise yağ alma prosedürleri adı verilmektedir.

Kullanım Alanları

Galvaniz sac, kaliteli ve uzun ömürlü olması vasıtası ile kullanım alanları son derece fazla ve geniştir. Farklı formlara getirilebilir yapıda olması, farklı alanlardan kullanılabilmesini sağlar. Galvanizli sac, özel bir forma sokularak çatı kaplama, bina yüzleri ve iç dış kaplamalarda, yan yüzeylerde, çatıların kaplanmasında sandviç panel görevinde kullanılır. Bu durumun yanı sıra sac kaplama aşağıda bulunan sektörlerde de kullanılmaktadır.  

-Otomotiv Sanayii

-Beyaz Eşya Sanayii

-İzolasyon ve Kaplama İşlemleri

-Havalandırma ve İklimlendirme Tesisleri

-Termosifon, Soba ve Boru Üretimi

-Su ve Akaryakıt Depoları Üretimi

-Boru ve Profil Üretimi

-Kablo Kanalı ve Aydınlatma Armatürleri

-Kablo Sanayii

-Madeni Eşya ve Ambalaj Sanayii

-Prefabrike Yapı Üretimi

-Baraka Yapımı, Silo ve Depo İnşaatı

-Sosyal Yapılar

-Alışveriş Merkezleri

-Zirai Yapılar

-Şantiye Binaları

-Askeri Tesisler

-Hal Tesisleri gibi son derece geniş bir kullanım alanına sahip bir üründür.